„Este tot o decizie care se va lua la Ministerul de Finanţe. Eu cred că este cât se poate de onest ca toţi cei care fac profit în România, că sunt companii multinaţionale sau companii româneşti să plătească taxe”, a declarat Nicolae Ciucă marți, pe data de 8 august, la sediul PNL.

Liderul liberalilor a adăugat că „Ministerul de Finanţe trebuie sa găsească acele soluţii prin care să nu poată să fie evitate plăţile de taxe şi impozite”.

Nicolae Ciucă, despre măsurile fiscale dorite de PSD

Tot astăzi, liderul liberal a vorbit despre anumite măsuri asupra cărora PSD insistă, și anume taxa de lux pe imobile, majorarea impozitelor pe dividende şi impozitarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Potrivit acestuia, „este nevoie de o soluţie tehnică şi, în momentul în care vom avea toate detaliile despre fiecare sector în parte, sunt convins că specialiştii vor veni şi vor explica şi noi vom decide măsura respectivă în baza acestor date şi soluţii.”

Nicolae Ciucă a adăugat că PNL va susține întotdeauna profesiile liberale.

„Am apărat şi vom apăra toate profesiile liberale şi mediul de afaceri a văzut foarte clar că, prin deschiderea la dialog şi prin modul în care ne-am poziţionat şi vom continua să ne poziţionăm şi aici nu e doar abordarea PNL.

Cu toţii ştim că o economie funcţionează pe un mediu de afaceri dezvoltat, consolidat care trebuie să aibă o predictibilitate în tot ceea ce înseamnă plan de afaceri şi măsuri fiscale, motiv pentru care este cât se poate de simplu pentru unul ca mine care nu estet un specialist în domeniu să înţeleagă că nu este deloc oportun şi astfel de soluţii nu aduc niciun beneficiu, intervenind brutal”, a declarat acesta.

Unii liberali nu ar fi de acord cu aceste măsuri

Nicolae Ciucă a vorbit, de asemenea, despre faptul că liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a afirmat că nu ar fi de acord în privinţa măsurilor în privinţa profesiilor liberale, pentru avocaţi în special şi cerea să fie anulate.

„Pentru că în acest moment când discutăm nu fost finalizate discuţiile la nivelul coaliţie, PNL consideră în continuare că avem nevoie ca aceste măsuri să vizeze atât reducerea cheltuielilor bugetare, cât şi măsuri care, aşa cum ne-am asumat, să vizeze menţinerea cotei unice de impozitare”, a spus liderul liberal.