Un studiu recent realizat de GMAC Insurance releva ca unul din sase conducatori auto americani nu ar mai reusi sa obtina permisul de conducere in cazul unei noi examinari. In chestionarele puse la dispozitia respondentilor au fost folosite intrebari furnizate de Department of Motor Vehicle, omologul Politiei Rutiere din Romania. 

Media pe tara a punctajului obtinut a fost de 77,1 (din 100 de puncte posibile). Singurii americani care s-au clasat sub medie sunt new-yorkezii, cu numai 71 de puncte, in medie. New-yorkezii au si cel mai mare numar de “picati” la examen, cu 36% rata de nepromovabilitate printre examinati. Cei mai buni soferi din SUA sunt locuitorii statului Idaho  87,1% dintre chestionati raspunzand corect la intrebari, urmati de cei din Alaska, Minnesota, Wisconsin si Kansas. Cei mai prosti soferi sunt cei din New York, New Jersey, Washington D.C., Massachusetts si Rhode Island. 

Chestionarele puse la dispozitia subiectilor includeau si intrebari deosebit de simple precum: “Ce inseamna culoarea rosie a semaforului?” sau “In cazul in care vi se dezumfla o roata ce trebuie sa faceti?”.

Sursa: CNN 25 Mai 2007