Serviciul de streaming video intenționează să investească până la 8 miliarde dolari în conținutul anului viitor pentru a concura cu rivalii care se află în creștere rapidă.

Netflix va emite obligațiuni către investitori, deși rata dobânzii pe care o va plăti nu trebuie încă stabilită, a declarat compania.

Compania intenționează să lanseze 80 de filme anul viitor, însă unii analiști sunt atenți la faptul că este posibil ca respectivele achiziţii să nu aducă atât de mult profit companiei.

La începutul acestei luni, Netflix a declarat că va crește prețurile, inclusiv în Marea Britanie și SUA, pentru prima dată în doi ani.

Creșterea prețurilor vine ca urmare a faptului că Netflix se confruntă cu o concurență sporită din partea Amazonului și a altor site-uri precum Hulu și Disney în SUA.

Netflix a  cheltuit foarte mult pe seriale originale, cum ar fi The Crown, Stranger Things și House of Cards.

Prețul acțiunilor companiei a crescut mai mult de 50% în acest an, pe fondul creșterii abonaților, care a depășit așteptările. Compania are acum peste 109 milioane de abonați la nivel global, adăugând în acest an 15,5 milioane de utilizatori.