Gheorghe Dincă are patru copii și cinci nepoți. Copiii suferă zilnic la școală unde sunt abuzați și amenințați de colegii cu care intră în contact.

Aceștia sunt amenințati cu bătaia și agresați verbal zilnic și aceste lucruri îi marchează profund. Remarci precum „sânge de criminal” sunt la ordinea zilei și asta nu este tot. Datorită mediatizării cazului de la Caracal, atât cei mici cât și părinții lor întâmpină probleme în viața de zi cu zi. Aceștia din urmă sunt văzuți toti ca traficanți de persoane.

Nepoții suspectului Dincă au refuzat să mai meargă la școală iar profesorii și părinții sunt depășiți de situație. Oricât ar încerca să îi țină pe cei mici departe de problemele, certurile se pot isca oricând între copii.

„E greu să gestionăm situaţia, mai ales în pauze, nu stăm în permanenţă lângă ei. Din păcate, toţi elevii noştri au aflat ce s-a întâmplat la Caracal. Toţi au văzut acele imagini cumplite. A fost suficient ca unul dintre colegi să strige «Tu eşti nepotul monstrului!». Am încercat şi încercăm, în continuare, să salvăm această situaţie, le explicăm în permanenţă elevilor noştri că nu au nicio vină colegii lor pentru ce s-a întâmplat. Oricum, nepoţii acestui bărbat trăiesc o traumă greu de descris şi, fără, îndoială, au nevoie de psihlogi pentru a reuşi să depăşească momentele grele prin care trec”, susține un cadru didactic care se ocupa de unul din nepoții lui Dincă, potrivit adevărul.ro.

Unul dintre copii a fost umilit de către colegii de clasă în prezența profesorilor. „Când a strigat profesoara catalogul, copilul nu a răspuns. Îi era ruşine să se ridice. Atunci, colegii au început să-l batjocorească. «Zi, bă, că bunicu-tău e monstrul din Caracal», strigau la el. Îi ziceau că e nepotul criminalului, că la el acasă sunt ascunse fetele. Băiatul a venit acasă plângând şi a spus că nu mai vrea sa meargă la şcoală”, susțin apropiații familiei Dincă.