Aceasta este nenorocirea care va lovi România! Se poate întâmpla chiar în 2021. După tragedia de la Matei Balş, oricând se poate întâmpla ceva similar. Suntem predispuşi la astfel de probleme, spune un expert în sănătate publică.

România, lovită de o nouă tragedie?

România ar putea fi lovită de o nouă tragedie. După deflagraţia de la Institutul Matei Balş, ţara noastră trebuie să stea cu ochii în patru. Un expert lansează un avertisment crunt.

Tragedia de la Matei Balş se poate repeta

Tragedia de la Institutul Matei Balş se poate repeta. O spune expertul în sănătate publică, Ioana Stăncel. Aceasta a mai vorbit şi despre ce trebuie făcut în România, după tragedia de la Matei Balș.

Ioana Stăncel a dezvăluit că, în România, oricând se poate repeta tragedia de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș. “Așa cum am spus și după incidentul de la Neamț, suntem predispuși, aceste incidente pot să apară oricând și oriunde.

Pentru acest lucru, avem nevoie de două piste de dezvoltare. În primul rând, gestionarea facilităților medicale existente, să reducem riscurile pentru tot felul de incidente care pot să apară.

Acest lucru putem să-l facem prin dezvoltarea unor proceduri, prin evaluarea situației și modernizarea, înlocuirea dispozitivelor acolo unde sunt probleme imediate, prin stabilirea și alocarea unor responsabilități privind monitorizarea, supravegherea stării în așa fel încât să intervenim înainte să apară un incident.

În al doilea rând, avem a doua pistă, dezvoltarea de noi facilități medicale, spitale, policlinici, centre multifuncționale, care, în viziunea mea, ar trebui să fie apanajul Ministerului Dezvoltării, nu al Ministerului Sănătății“, a explicat expertul, conform Digi24.