Heinz Fromm şi-a expus temerile într-un interviu apărut marţi în Bild, cel mai bine vândut ziar din Germania, în contextul ciocnirilor cvasicotidiene în mai multe oraşe şi localităţi rurale germane între poliţie şi simpatizanţi ultra-conservatori salafiţi.

"Pericolul pentru Germania nu este, din păcate, în descreştere. Mai mult, nu este unul abstract. Sunt posibile şi la noi atacuri de genul celor produse în luna martie în Franţa", a afirmat Heinz Fromm, indicând că Mohammed Merah a avut legături cu salafiţii ultraradicali stabiliţi în Germania înaintea comiterii atentatelor.

Teroristul Merah, un francez de origine algeriană, a ucis şapte persoane – trei militari ai armatei franceze şi încă trei copii evrei şi un rabin. A fost ucis de poliţişti, în urma unui asediu ce a durat 32 de ore. Înainte de a muri, el a spus că în atacurile sale s-a inspirat din practicile Al Qaida.

În acest context, şeful Serviciilor germane de Informaţii Interne a evocat o recentă înregistrare video, realizată de un militant salafist care trăieşte la Berlin, fostul rapper Denis C. Acesta face apel la "războiul sfânt" şi îi elogiază pe Osama ben Laude şi Mohammed Merah.
"Ar trebui să tratăm cu mai multă seriozitate astfel de înregistrări video. Este posibil ca acest gen de propagandă să-i stimuleze pe unii să atace", a apreciat responsabilul german, adăugând că printr-o propagandă intensă prin intermediul Internetului, pe străzi, în moschei şi la aşa-numite conferinţe islamice, predicatorii salafişti pun stăpânire, cu uşurinţă, pe mintea tinerilor mai sensibili la această ideologie.

Aproape toţi teroriştii islamiştii din Germania au fost radicalizaţi tocmai în acest mod, a mai spus Fromm, care conduce Oficiul pentru Protecţia Constituţiei germane.
Sursa: Agerpres