"Suntem într-un război permanent cu aceste instituţii (SIF-urile – n.r.), am publicat sancţiunile, au fost procese, sunt litigii, din dorinţa noastră de a disciplina cât mai mult piaţa. Trebuie umblat la bază, baza fiind re-reglementarea acestor instituţii", a spus Negriţoiu.

Întrebat de jurnalişti despre cazul în care procurorii DIICOT au reţinut cinci persoane în dosarul de delapidare a SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, oficialul ASF nu a dorit să comenteze public această situaţie, limitându-se să precizeze că ASF şi-a făcut treaba că şi supraveghetor şi va colabora cu autorităţile în această investigaţie.

Preşedintele ASF a spus că lipseşte o lege a fondurilor închise de investiţii şi că ASF trebuie să aducă în normalitate toate fondurile închise de investiţii din România, inclusiv SIF-urile şi probabil şi Fondul Proprietatea.

"Fiecare este un organism mai exotic decât celălalt şi funcţionează în baza unor legi depăşite, chiar desuete", a afirmat Negriţoiu.

Procurorii DIICOT au reţinut cinci persoane în dosarul de delapidare a SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia. Printre persoanele reţinute se află Dragoş Bilteanu, şeful SIF Banat-Crişana, omul de afaceri Najib El Lakis (membru în CĂ de la SIF Banat-Crişana), Stere Gardan (acţionar casă de brokeraj), avocatul Nicolae Mergeani şi Adrian Victor Prodan (membru în CĂ de la SIF Muntenia).

Aceştia vor fi prezentaţi judecătorului cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul în acest dosar este estimat de procurorii DIICOT la peste 62,5 milioane lei.AGERPRES