Negocierile Fondului Monetar Internaţional (FMI) cu Republica Moldova se vor amâna până la toamnă, a declarat şefului misiunii Departamentului Europa al FMI, Graeme Justice, aflat la Chişinău, în cadrul întrevederii cu preşedintele moldovean Vladimir Voronin, relatează Omega, în pagina sa electronică.

Obiectivul misiunii Fondului Monetar Internaţional la Chişinău privind încheierea unui nou Program de finanţare pentru Moldova nu a avut succes, din cauza evoluţiilor politice din ţară, a declarat Graeme Justice.

În cadrul întrevederii avute cu preşedintele în exerciţiu, Vladimir Voronin, Graeme Justice a arătat că misiunea va reveni la Chişinău la toamnă, după alegerile parlamentare anticipate şi după desemnarea unui nou Guvern şi a subliniat că Fondul este în continuare dispus să acorde sprijin financiar Republicii Moldova, se arată într-un comunicat al preşedinţiei.

Speranţe pentru normalizarea situaţiei

Oficialul FMI şi-a exprimat speranţa legată de depăşirea cât mai rapidă a crizei politice din Moldova, lucru care va oferi instituţiilor statului posibilitatea să-şi concentreze toate eforturile asupra soluţionării problemelor legate de recesiunea economică.

Vladimir Voronin a subliniat intenţia fermă a autorităţilor moldoveneşti de a întreprinde toate acţiunile necesare pentru normalizarea situaţiei politice din Republica Moldova şi asigurarea condiţiilor necesare pentru o dezvoltare economică stabilă şi durabilă.

SURSA: Mediafax