Nelu Tătaru susținea că numărul de cazuri de infecţie cu noul coronavirus în România va fi mai mare joi – 460.

Totodată, acesta face un apel disperat la populație să respcte regulile de igienă impuse de autorități pentru a putea face față acestei situații.

„Astăzi, din păcate, vom avea un număr mai crescut de cazuri decât de obicei, dar sper ca zilele următoare să ne putem reveni. Fac un apel la populaţie să menţină regulile de igienă, regulile de precauţie şi distanţare fizică. (…) Avem multe măsuri de relaxare. După cum aţi putut vedea de două zile avem şi asimptomaticii acasă după zece zile sau cei cu simptome uşoare. După cum aţi putut vedea, nerespectarea regulilor în mare măsură (n.r. – a dus la creşterea cazurilor), precum şi acea bagatelizare a tot ce a fost, precum şi instigarea la nerespectarea şi nerecunoaşterea unei pandemii, precum şi a măsurilor de precauţie”, a spus Tătaru.

Nelu Tătaru știa

Întrebat dacă joi vor fi raportate mai multe cazuri, Tătaru a răspuns: „Da, 460 de cazuri. Nu ne îngrijorează. Ne îndeamnă la precauţie”.

Acesta a mai afirmat că pentru 1 iulie se pregăteşte un alt set de măsuri de relaxare.

„Pregătim pentru 1 iulie un alt set de măsuri de relaxare . Eu sper ca evoluţia să ne permită acest lucru. (…) Dacă vor fi nişte restricţii vor fi strict punctuale şi locale”, a mai arătat ministrul Sănătăţii.