Adrian Năstase a făcut o trecere în revistă a relației pe care el a avut-o atunci când era premier cu președintele de atunci, Ion Iliescu. Fostul premier a condamnat faptul că, în acest moment, nu există o coordonare între cele două Palate – Cotroceni și Victoria, în condițiile în care un dialog între președinte și premier este absolut util. 

„La un moment dat termenul folosit în Franța, dar și la noi din păcate cu rezultate negative, era și este cel de coabitare. Atunci când electoratul decide să existe conducători de culori diferite la Palatul Cotroceni și Victoria.
Din fericire perioada pe care ați menționat-o (n. r.: când era premier și Ion Iliescu era președinte) având o istorie comună (n.r.: cu referire la Ion Iliescu) politică am vrut tot timpul să organizăm dialogul atunci când apăreau anumite teme care ne situau pe poziții diferite. Chiar au fost multe astfel de situații, fără îndoială, și ele erau rezolvate prin ședințe săptămânale și întâlniri săptămânale la care participau si președinții celor două camere, stabileam împreună agenda de vizite in strainatate.
Era nevoie de o anumită coordonare. Coordonare care în acest moment din ce văd eu lipsește.
Au fost și momente pe care le regret și n-am reușit să ne punem de acord.Unul din ele e și cel din 2003 cand eu am propus să organizăm alegeri anticipate. Era o procedură mai complicată  dintr-un anumit punct de vedere sigur că și argumentele președintelui Iliescu erau corecte. Probabil dacă făceam atunci anticipate lucrurile ar fi arătat altfel astăzi. Dar asta înseamnă istorie contrafactuală și n-are rost să mai menționez astfel de lucruri. În concluzie a fost o relație corectă și bazată pe profesionalism și pe ideea de a face ca obiectivele să fie atinse: eliminarea vizelor pentru UE, de intrarea în NATO, de finalizarea unui acord cu FMI, de momente critice cum ar fi cel de al doilea război din Golf, în care relația dintre cele două palate a funcționat bine”, a declarat fostul premier al României, Adrian Năstase, la Antena3.