Nadia Comăneci știe cine e vedeta momentului din gimnastică

Nadia Comăneci o vede Simone Biles drept cea mai mare gimnastă din acest moment. Fosta mare sportivă din România este „ochi și urechi” la tot ce se întâmplă în gimnastica din România. Ea se așteaptă ca fetele noastre să readucă gimnastica românească în top, la Campionatul Mondial de la Anvers (Belgia).

La 47 de ani de la Jocurile Olimpice de la Montreal, unde Nadia Comaneci a fost numită „zeița Olimpiadei”, americanca Simone Biles pare să trezească aceleași așteptări precum le-a avut lumea gimnasticii cu marea noastră campioană. Chiar Nadia a vorbit pentru olympics.com despre Biles.

„Spun că aproape la fiecare jumătate de secol vine cineva (n.r. și schimbă sportul). Ea este idolul modern al generației de acum”, a spus românca

După ce a stat în afara competiției timp de aproape doi ani după Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, Biles a revenit la începutul acestui an.

La Anvers, ea a făcut deja istorie. Miercuri seara (4 octombrie) a câștigat cea de-a 33-a medalie mondială și olimpică. Americanca a reușit o săritură spectaculoasă la bârnă, chiar săritura care îi poartă și numele. Biles a devenit prima gimnastă care reușește să realizeze complet o săritură Dublu Yurchenko Echer. Ea a obținut un punctaj de 15.266, care include însă o penalizare de 0.5.

„Este unic în sportul nostru să ieșim doi ani. Și apoi să revenim. Este, probabil, cea mai mare dificultate la care se poate gândi cineva. Cred că atunci când vorbești despre gimnastică, acum, vorbești despre Simone. Și cred că acest lucru este grozav” a spus Nadia Comăneci.

Le-a felicitat pe românce

Nadia Comaneci a urmărit, de asemenea, la Anvers, și echipa României.

„Sunt atât de bucuroasă că am fost aici. Speram că acesta va fi un moment bun pentru fetele noastre”, a spus ea. „(n.r. – Calificarea] a fost medalia lor de aur, bronz și argint. Sunt foarte, foarte fericită pentru ele. Pentru că au concurat cu încredere.”

De cinci ori campioană olimpică, Nadia Comăneci le-a surprins pe gimnastele noastre după competiție. Ele s-au bucurat că au avut șansa să fie felicitate de fosta mare campioană.

„Nu cred că se așteptau să fiu acolo jos cu mass-media. Unele dintre ele plângeau, erau fericite. Am făcut câteva fotografii cu ele, multe, multe fotografii. Sunt cu adevărat, foarte fericită”, a mai spus Comăneci.