"Anunţ că îi voi oferi 100.000 de dolari celui care îl va ucide pe acest blasfemator care l-a defăimat pe sfântul profet", a declarat pentru presă la Peshawar, în nord-vestul ţării, ministrul pakistanez al căilor ferate, Ghulam Ahmed Bilur.

"De asemenea, fac apel la talibani şi la fraţii al-Qaida să participe la această acţiune nobilă", a adăugat ministrul, asigurând că, dacă avea ocazia, l-ar ucide chiar el pe autorul peliculei. "După aceea, pot să mă spânzure", a conchis el.

Pakistanul a fost principalul focar musulman al manifestaţiilor împotriva filmului american anti-Islam. Vineri, după marea rugăciune, o manifestaţie la care au participat mai multe zeci de mii de persoane a degenerat pe alocuri în violenţe, făcând 21 de morţi şi peste 200 de răniţi.

În alte ţări musulmane, protestele antiamericane sau antifranceze, în urmă publicării de noi caricaturi ale profetului Mahomed în Franţa, au fost limitate şi fără violenţe după rugăciunea de vineri.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/qmodVun16Q4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Sursa: Agerpres