Piata romaneasca de periferice a inregistrat o crestere de 46,2% in primul trimestru, valoarea ei ajungand la 50 de milioane de dolari, informeaza un comunicat al companiei de cercetare de piata IDC. Multifunctionalele au inregistrat cea mai puternica crestere, de 57,6%, si au reprezentat aproape jumatate din volumul pietei de periferice, depasind pentru prima data vanzarile de imprimante. Vanzarile de copiatoare s-au redus cu 25%.

In primul trimestru din 2007, principalii producatori de pe piata de periferice din Romania au fost HP, Canon si Lexmark, 88% din perifericele vandute fiind ale uneia dintre cele trei marci. 

 

In ceea ce priveste tehnologiile de imprimare, segmentul de inkjet a crescut cu 59% in primele 3 luni ale anului 2007, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si au dominat piata reprezentand 71% din totalul unitatilor vandute. Vanzarile de dispozitive laser monocrom au crescut cu 28%, in timp ce segmentul de laser color a inregistrat vanzari cu 40% mai mari in primul trimestru al acestui an.

 

Sursa: Capital 12 Iunie 2007