Mugur Isărescu, primă de vacanță de 56.000 lei net de la BNR

BNR îi acordă o primă de vacanță de 56.000 lei net pe an lui Mugur Isărescu, conform declarațiilor reprezentanților băncii. Aceștia afirmă că guvernatorul primește acești bani indiferent dacă pleacă în concediu sau rămâne acasă. În plus, se pare că toți angajații BNR beneficiază de o primă de vacanță similară, fără a fi necesar să justifice cheltuielile!

Mugur Isărescu se numără printre oamenii cu cele mai mari venituri din țară. El beneficiază lunar de un salariu „în mână” de 56.000 de lei. La acesta se adaugă și o anumită sumă pentru participarea la ședințele Consiliului de Administrație. Aceasta se ridică la 24.000 de lei.

Veniturile lunare ale lui Mugur Isărescu, din funcția sa de guvernator al Băncii Naționale a României, ajung deci la suma totală de 80.000 de lei.

Conform contractului încheiat cu Banca Națională, Mugur Isărescu primește o primă de vacanță anuală. Ea are o valoare egală cu salariul său lunar. Această primă se ridică la suma de 56.000 de lei net pe an. Ea este acordată indiferent dacă Isărescu își petrece sau nu timpul în vacanță.

Isărescu beneficiază de această primă de vacanță în valoare de 56.000 de lei pe an, indiferent dacă se află într-o vacanță efectivă sau nu. Cu alte cuvinte, această sumă este acordată fără necesitatea prezentării unor documente de justificare și poate fi încasată chiar și atunci când Isărescu rămâne acasă.

BNR
BNR / SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Dan Suciu explică faptul că decontarea sumelor nu e necesară

Dan Suciu, director de comunicare al BNR, a oferit clarificări pe acest subiect, potrivit Newsweek.

„Nu este necesară decontarea sumelor. Ele se acordă tuturor angajaților BNR cu ocazia intrării în concediu de odihnă anual, conform legii. (…)

Primele de vacanță se acordă tuturor angajaților BNR, conform prevederilor contractului colectiv de muncă anual, beneficii care se acordă implicit și pentru conducerea executivă a băncii, guvernator, prim vice guvernator, viceguvernatori, în calitatea lor de angajați ai băncii”, potrivit lui Dan Suciu.

Fiecare angajat al BNR beneficiază de o primă de vacanță care este echivalentă cu venitul lunar net al fiecăruia.

În anii trecuți, Isărescu a beneficiat și el de prima de vacanță, în jur de 50.000 de lei, aceasta fiind cu aproximativ 3-4% mai mică decât cea actuală.

Pe lângă salariul său, Isărescu primește și alte beneficii financiare în fiecare an. Printre acestea se numără o sumă echivalentă cu 1,8 salarii nete lunare. De asemenea, el beneficiază și de o sumă din fondul de participare a salariaților la profit, în funcție de mărimea acestui fond conform prevederilor Legii nr. 312/2004.

În plus față de salariul său lunar de 80.000 lei de la BNR, Isărescu primește și o pensie lunară în valoare de 19.700 de lei.