De altfel, acest mesaj a tot fost repetat insistent încă de la demiterea Laurei Codruța Kovesi din fruntea instituției, ceea ce a devoalat în mare parte planurile lui Tudorel Toader, confirmate acum. După ce i-a respins pe toți cei 4 candidați, unii dintre ei având dosare foarte solide, ministerul Justiției a transmis că în perioada 06.08 – 06.09.2018, la sediul său din București, str. Apolodor, nr. 17, sectorul 5, cod 050741, se va organiza o nouă selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

De altfel planul era bătut în cuie încă de la bun început și indiferent ce procuror și-ar fi depus candidatura ar fi fost respins. Surse politice ne-au dezvăluit că Liviu Dragnea este cel care a hotărât amânarea desemnării unui nou șef la DNA tocmai pentru a duce această problemă cât mai aproape de mijlocul lunii septembrie.

Atunci CCR trebuie să se pronunțe pe contestațiile depuse la legile Justiției și este foarte posibil ca președintele Klaus Iohannis să fie definitiv scos din schema numirii procurorilor. Practic șeful statului nu va mai putea decât să semneze și să trimită spre Monitorul Oficial, fără să mai poată emite o opinie validă pe subiect.

Așadar, aceleași surse ne-au relatat că Liviu Dragnea i-a impus lui Tudorel Toader ca noul procuror al DNA să fie numit sub imperiul legii noi și să fie un apropiat al PSD, mai exact al președintelui PSD și este posibil să fie chiar din județul Teleorman.