Moțiunea de cenzură a provocat dezbateri aprinse în interiorul PNL. Potrivit Antena 3, este scandal între liberali iar subiectul este legat de momentul oportun declanșării acțiunii. Mai mulți lideri ai partidului se opun acestui demers pe motiv că nu acum ar fi momentul depunerii unei moțiuni.

În PNL s-au conturat deja două tabere. O parte a liderilor  susține depunerea moțiunii în septembrie și alta care cere temporizarea pentru că e “riscant” momentul.

Cei de la PNL spun că își doresc să aibă 234 de semnături pe listă chiar în momentul depunerii moțiunii de cenzură, însă au decis că vor aștepta cel mai bun moment pentru a face asta. Au fost discuții pro și contra, dacă moţiunea să fie depusă înainte sau după alegerile prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, în acest moment, miza este strângerea de semnături. Președintele PNL, Ludovic Orban le-ar fi transmis liberalilor, în şedinţa PNL, că îşi doreşte să vadă pe listă, în momentul în care vor fi depuse solicitarea de moţiune de cenzură şi textul moţiunii, nu mai puţin de 234 de semnături ca să se asigure că de această dată moţiunea trece, potrivit Antena 3.