INVESTIŢIE Grupul petrolier ungar MOL ar putea aloca, până în anul 2010, câteva sute de milioane de euro pentru a-şi dubla numărul de benzinării din România.

Reprezentanţii MOL au declarat săptămâna trecută la Budapesta că vor să-şi dezvolte reţeaua de benzinării din România, iar bugetele prevăzute până în 2010 s-ar putea ridica la câteva sute de milioane de euro.
Investiţiile prevăd dublarea numărului de staţii de alimentare, atât prin intermediul unor proiecte greenfield, cât şi prin achiziţii de pe piaţa românească. MOL nu exclude nici posibilitatea de cumpăra rafinării în ţara noastră, a ceea ce, potrivit companiei, ar reduce costurile cu transportul ţiţeiului din Ungaria. „Avem planuri foarte ambiţioase în România, în următorii ani. Rafinăriile româneşti deocamdată nu sunt de vânzare. Să construieşti greenfield o rafinărie este foarte costisitor, dar noi investigăm şi suntem deschişi la orice provocare, chiar şi aceea de a cumpăra“, spune Gyorgy Mosonyi, CEO MOL.

MOL România deţine în prezent 121 de staţii de alimentare. Compania a anunţat că va mai deschide încă 15 staţii până la sfârşitul anului 2008, în urma unor investiţii de circa 23 de milioane de euro. MOL România a înregistrat în anul 2006 o cifră de afaceri de 524,4 milioane de euro şi un profit net de şase milioane de euro.