Vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, a făcut un anunț important pentru mulți români. El a spus că se vor face modificări la platforma de programare. Acesta a explicat și de ce numărul de ordine de pe lista de vaccinare se modifică la unele personae.

Potrivit lui Baciu, se lucrează pentru operaţionalizarea unor modificări pe platforma de vaccinare. În acest fel, la înscrierea pe lista de aşteptare orice persoană va primi o estimare a timpului până când va ajunge într-un centru de vaccinare. Vicepreședintele CNCAV a oferit detalii şi de ce numărul de ordine de pe lista de aşteptare se poate modifica în cazul unor persoane.

”În perioada următoare vor fi făcute câteva modificări în platforma RoVaccinare. Veţi putea vedea în listele de aşteptare câte persoane aveţi în faţa dumneavoastră şi va exista şi o estimare de timp până când veţi ajunge într-un centru de vaccinare”, a anunţat, miercuri, Andrei Baciu. Potrivit acestuia, persoanele de peste 65 de ani şi cele cu boli cronice au prioritate. Acest lucru presupune că cei din etapa a treia pot observa modificări ale locului pe care îl ocupă pe listă.

Ce presupun modificările de pe platforma de vaccinare

”Cum traducem asta: să presupunem că ne-am înscris pe lista de aşteptare şi avem 99 persoane înainte (ocupăm locul 100) şi se mai înscriu 10 persoane din categoriile amintite mai sus. Asta înseamnă că locul pe care îl vom avea pe lista de aşteptare va fi 110. Cele 10 persoane din categoriile de risc vor ocupa primele locuri. Aceste cifre se modifică de fiecare dată când o persoana din etapa a II-a se înscrie pe platformă”, a mai precizat vicepreşedintele CNCAV.

Trebuie amintit că cel care coordonează campania de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că pe platforma de vaccinare vor fi disponibile de la începutul lunii aprilie timpul disponibil până la vaccinare şi tipul de vaccin care va fi utilizat. Valeriu Gheorghiţă a susținut că pe listele de aşteptare sunt înscrise 775.294 de persoane. Cele mai multe sunt în Bucureşti, Cluj şi Prahova. În prezent, la nivel naţional, cei care vor să se vaccineze împotriva COVID au la dispoziție 779 de centre active.