Sony Corp., compania care deţine drepturile de vânzare a mai multor albume ale starului Michael Jackson, care a murit aseară, ar putea înregistra o creştere majoră a veniturilor ca urmare a vânzărilor de CD-uri şi DVD-uri ale artistului.

Sony deţine drepturile de comercializare a albumelor “Off the Wall,” “Thriller,” “Bad,” “Dangerous” şi “HIStory”, iar înainte de decesul lui Michael compania a decis punerea în vânzare a unor pachete de CD-uri care includ  „Thriller” şi „Bad”, în Japonia, începand cu 8 iulie.

„Este aproape sigur că moartea lui Michael Jackson va avea un impact pozitiv asupra vânzărilor Sony, ca urmare a comercializării de ediţii memoriale”, a declarat  Kazumasa Kubota, analist la Okasan Securities. Mai mult, fanii starului pop vor lua cu asalt magazinele care vând albumele artistului.

Astfel, compania Tower Records Japan a înfiinţat o secţie specială pentru a vinde în magazinele sale din Japonia produsele lui Michael Jackson.

Estimarea de creştere a vânzărilor de CD-uri şi DVD-uri cu muzica artistului va duce la un val de astfel de obiecte scoase la vânzare în întreaga lume, a spus Masayuki Ohtani, analist la Securities Japan Inc.

Michael Jackson a avut 750 de milioane de albume vândute în întreaga lume şi a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai de succes artist al tuturor timpurilor.

DETALII:
Citeşte şi Michael Jackson: succes, glorie şi bani