MKB Romexterra Bank va închide 40 de agenţii la nivel naţional şi va disponibiliza 300 de angajaţi, notificările în acest sens fiind deja depuse la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.

Directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj, Mircea Pop, a declarat că, potrivit notificării primite de la sediul central al MKB Romexterra Bank, disponibilizările se vor face la începutul lunii decembrie.

„Am fost notificaţi de Romexterra Bank că vor fi închise 40 de agenţii din ţară, printre care şi cea din Zalău, de unde vor fi trecuţi în şomaj cei şapte angajaţi. Disponibilizările colective, la nivel naţional, se vor face în termen de 60 de zile de la data notificării, adică la începutul lunii decembrie”, a afirmat Mircea Pop, citat de Mediafax Potrivit lui Mircea Pop, la nivel naţional, prin închiderea celor 40 de agenţii, vor fi concediaţi aproximativ 300 de angajaţi, alte 67 de posturi urmând să fie restructurate.

„Ca urmare a deteriorării mediului economic, se înregistrează o scădere a cererii de produse şi servicii bancare, ceea ce implicit duce la reducerea semnificativă a volumului de activitate înregistrat în tot sistemul bancar”, se arată într-un comunicat al băncii, preluat de Mediafax.

Consiliul de Administraţie al MKB Romexterra Bank a decis, la începutul lunii octombrie, să redimensioneze activitatea băncii pe noile coordonate dictate de piaţă, prin reducerea numărului de unităţi teritoriale şi, implicit, de angajaţi.

SURSA: Mediafax