Domeniul Cortevecchia din comuna Semproniano, Toscana – din centrul Italiei, a trecut din proprietatea Montanari în cea a unei companii în care apare numele lui Ion Țiriac.

„Sperăm ca Cortevecchia să aibă cu Țiriac aceeași splendoare și centralitate avute de-a lungul secolelor“, a declarat primarul Miranda Brugi.

Proprietatea a fost scoasă la licitație în septembrie anul trecut la un preț de bază de 8,16 mil. euro. Domeniul are o suprafață de 2.250 de hectare și se extinde în două localități: Semproniano și Castell`Azzara. Este formată din sute de alte proprietăți, de la clădiri la terenuri. Acum domeniul trece printr-un proces complex de restaurare.

Ferma proprietății italiene a început să fie, din nou, populată cu vaci, iar domeniul de vânătoare este funcțional. Istoria domeniului merge în urmă până în era etruscă.

Ion Țiriac a fost desemnat de revista Capital cel mai bogat român în ultima ediție a Top 300 Capital, cu o avere estimată la 1,7 – 1,8 mld. euro. Principalele sale activități sunt în domeniile auto, asigurări, energie și sport.


Te-ar putea interesa și: