România a reuşit, joi seara, o victorie extrem de importantă în vederea calificării la Cupa Mondială din Qatar din 2022, reuşind să învingă Islanda, în deplasare, cu scorul de 0-2.

La Cupa Mondială se califică formațiile de pe primul loc din grupe, iar naționalele clasate pe locul 2 vor disputa două partide de baraj.

“Era mai bine să batem anul trecut, dar nu putem întoarce timpul înapoi”

Echipa noastră are acum două victorii şi două înfrângeri în Grupa J, iar selecţionerul Mirel Rădoi spune că această victorie va conta foarte mult pentru evoluţia tricolorilor în următoarele meciuri.

“Chiar dacă deocamdată nu am realizat mare lucru, azi am reuşit o victorie, o victorie mare. Chiar şi o revanşă. Contează foarte mult pentru viitor, pentru moralul jucătorilor, pentru încrederea în propriile forţe. Era mai bine să batem anul trecut, dar nu putem întoarce timpul înapoi.

Să sperăm că de acum încolo vom lega victoriile şi după această lună vom vedea care sunt şansele noastre de a ajunge la Mondial. Din păcate această victorie vine cu sacrificii mari, Denis Drăguş a simţit ieri ceva la antrenament, Denis Alibec azi la fel…

Florin Tănase şi el a suferit o accidentare. Vom vedea ce soluţii avem în continuare pentru poziţia de atacant, pentru că trebuie să marcăm goluri”, a declarat Mirel Rădoi pentru PRO TV, potrivit Agerpres.

“Jucătorii care au venit de pe banca de rezerve chiar au făcut diferenţa”

Selecţionerul a explicat şi de ce l-a titularizat pe Andrei Raţiu, dar a subliniat şi importanţa jucătorilor care au venit de pe banca de rezerve.

“Cu titularizarea lui Andrei Raţiu nu mi-a fost foarte greu, chiar dacă poate multă lume nu îl cunoştea. Noi îl ştiam de la tineret, am fost împreună la Jocurile Olimpice, este un jucător cu personalitate.

Ce vreau eu însă să subliniez este faptul că jucătorii care au venit de pe banca de rezerve chiar au făcut diferenţa”, a precizat Rădoi.

“Să nu cădem într-o capcană în care să ne facem de râs cu Liechtenstein”

Următorul meci pentru tricolori în Grupa J este cel cu Liechtenstein de duminică, 5 septembrie, la Bucureşti. Mirel Rădoi speră ca jucătorii săi să nu cadă în capcană, din cauza euforiei din urma meciului câştigat cu Islanda, şi să se facă de râs cu mica echipă din Liechtenstein.

“Meciul cu Liechtenstein pare uşor, dar am înţeles că azi a pierdut doar cu 2-0 în faţa Germaniei, sunt curios să văd şi eu partida. Vreau să văd dacă Liechtenstein şi-a schimba sistemul de joc, dacă a schimbat ceva. Pentru că din punctul meu de vedere partida cu Liechtenstein este poate cea mai importantă din această serie de trei.

Asta pentru că venim după un meci câştigat în Islanda, poate fi o doză prea mare de euforie şi să nu cădem într-o capcană în care să ne facem de râs cu Liechtenstein. Vor fi schimbări în primul 11 pentru că e nevoie din nou de forţe proaspete pentru a putea să stăm cât mai mult în terenul adversarilor”, a mai spus Mirel Rădoi.

Sursa foto: FRF.ro