Mircea Geoană, despre candidatura sa la președinție

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a discutat într-un interviu acordat la Washington, difuzat de Antena 3, despre provocările actuale din întreaga lume, dar și despre posibilitatea unei candidaturi la președinția României. Comentând o eventuală candidatură la președinția României, Geoană a declarat că nu este încă hotărât, dar o decizie finală o va lua în curând.

„O decizie finală nu am luat încă, deocamdată trebuie să mă ocup de obligațiile mele la nivelul NATO, dar văzând ce se întâmplă în țară sunt tot mai aproape de o decizie. Nu este cazul să fac acum un anunț, dar se va întâmpla în curând. Vom vedea ce avem de făcut, sunt extrem de măgulit că oamenii au o părere bună despre mine.

Este o decizie importantă ce necesită implicare, dar cred că acum sunt mai aproape de decizie, o decizie cu anunț public care să termine această perioadă cu răspunsuri încă evazive din partea mea.

Dacă voi pleca mai devreme din NATO, răspunsul este da, sunt un om trecut prin viață, știu ce înseamnă politica. Pot spune că nu sunt în căutarea unui alt job internațional după o astfel de poziție în NATO. Dacă va fi de făcut, de pus umărul la renașterea țării, am s-o fac cu toată inima, nu mă întorc la ce am făcut în anii precedenți, am învățat politică”, a spus Geoană în interviul pentru Antena 3.

Mircea Geoană
SURSA FOTO: Inquam Photos, Virgil Simonescu

Dacă ar ajunge președinte, și-ar dori „elevarea” României

Mircea Geoană a afirmat că românii consideră democrația ca fiind parte din viața lor. Secretarul general adjunct NATO a menționat că există mult de lucru de făcut în țară, dar preferă să trăiască într-o democrație decât într-un regim închis. Geoană a subliniat că este un moment de redefinire a ordinii mondiale și a ordinii tehnologice mondiale, precum și un moment în care se împart cărțile.

Geoană a subliniat că țara noastră a avut întotdeauna capacitatea de a se aduna în momentele dificile. El a adăugat că în prezent se află într-un moment de mare complexitate, pe care îl consideră unul dintre cele mai importante din istoria țării, comparabil cu perioada de după al doilea război mondial.

Printre altele, Mircea Geoană este de părere că România are un rol foarte important în ”jocurile” lumii în acest moment.

Secretarul general al NATO a spus că nu are intenția de a reveni pentru a rescrie o poveste care există deja, ci ar aduce schimbări semnificative în viața publică din România. Geoană a menționat că, având o poziție la NATO, nu are lipsă de oferte și este recunoscător pentru aceasta. În ceea ce privește eventuala revenire în politica românească, el a subliniat că, dacă ar fi să se implice, ar dori să contribuie la elevarea României la un nivel superior.