Mircea Badea s-a folosit de un episod din viața sa de prezentator, petrecut cu mulți ani în urmă pentru a explica care sunt intențiile lui Klaus Iohannis în ceea ce privește referendumul pe justiție. El a relatat un moment când “murea la foame de propriu” iar în matinalul pe care îl prezenta la Tele 7 Abc, în momentele de publicitate era obligat să prezinte “câte 10 torturi”. Comentariul lui Mircea Badea:

Vezi și Moment decisiv pentru Kovesi. Soarta fostei șefe a DNA s-ar putea decide azi. Ce se discută la Strasbourg

„Acest personaj bizar, nu-l jignesc spunându-i bizar, Werner îl cheamă, acest personaj bizar din punctul meu de vedere, se consultă cu #Rezist, într-o comicărie de consultare, adică el i-a invitat pe ăia ai lui să se consulte cu ei. Şi vrea să facă referendum pe teme de justiţie. Eu sunt fan, în sensul că vreau să facă. Mie îmi e că nu-l face. Ştiţi că zice că îl face, îl face şi după zice că staţi că îl facem altă dată. Mi-e că nu-l face.
Să mă explic:
Când eram la Tele7 abc muream de foame, la propriu, nu aveam ce să mănânc. Făceam matinal cu Teo Trandafir. Vorbim de anii 1994. Din când în când, în momentul de publicitate prezentam nişte torturi de la nu ştiu ce cofetărie din vremea aceea. Şi veneau ăia cu câte 10 torturi şi noi le puneam pe masă şi ziceam: iată, la cofetăria cutare găsiţi torturi de ciocolată, tort de beze, etc, şi noi le tot prezentam.
Şi după aceea, torturile alea… operatorii erau morţi de foame, la propriu, îţi dai seama, paralizam cu alea la nas, şi după ce le prezentam le luau pe toate şi le duceau. Prima dată am zis: ia uite bă, ăştia de la cofetărie nu ne-ar lăsa şi nouă un fursec. Nu, se duceau toate torturile la departamentul publicitate, toate, unu nu lăsau.
Într-o zi, vin torturile, le prezentam, și eu zic: aceste torturi arată într-adevăr minunat, cât sunt ele de gustoase, însă, ne vor spune cei de la departamentul de publicitate, pe post. Mă cheamă directorul de publicitate, după aceea am aflat că el, săracul, nu ştia că aia nu ne lasă şi nouă nimic. După aia, crede-mă, i-a belit pe ăia.
Mă cheamă pe mine iniţial şi zice: Chemaţi-l pe Badea.
Mă duc, bag capul, zic… Bună ziua, m-ați chemat?
El zice: Ai venit?
Da.
Ieşi afară.
M-a chemat doar ca să mă dea afară din incintă. Dar dacă eu nu mă aflam în incintă putea el să mă dea afară? Evident că nu. Mi s-a părut super idee ce a avut el.
A zis: bă, eu simt ideea să-l dau pe ăsta afară din cameră, dar nu se află aici. Chemaţi-l ca să-l pot da afară.
Altfel, dacă nu mă chema, cum putea să ma dea afară din cameră. Si atunci am venit în cameră.
Şi a zis: Ai venit?
Da.
Ieşi afară.
Şi s-a simţit omul bine.
Exact aşa vreau să fac eu cu referendumul lui Werner. Şi atunci dacă Werner nu face referendum, eu nu am cum să mă răstesc la el. Când o să vină referendumul lui Werner, bă, mă chitesc pe el. Dar dacă nu face, nu am cum, că nu face. Şi atunci de aia îmi doresc eu să facă referendum. Este marea mea dorință: să facă el referendum pentru justiţie. Eu vreau să facă acest referendum ca să am ocazia să mă raportez corect şi lichid la referendumul lui. Lichid în sensul că beau în cinstea lui. Sunt cel mai mare fan al acestui referendum”, a comentat Mircea Badea la Antena 3.
Trebuie amintit că președintele Klaus Iohannis a avut consultări la Palatul Cotroceni cu reprezentanţi ai societăţii civile pe tema referendumului pentru justiţie. La final, reprezentanții ONG au susținut că la întâlnire au fost informați că referendumul va fi organizat pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.