Parlamentarii au avizat numirea sa cu 38 de voturi pentru, patru împotrivă şi două abţineri.

Daniel Chiţoiu a fost audiat luni dimineaţă de Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare şi de cea pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor şi de Comisia economică, industrii şi servicii şi Comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului din Senat.
UPDATE 5. Parlamentarii au avizat numirea lui Ovidiu Silaghi la ministerul Transporturilor.  Ministrul a spus că priorităţile sale vor fi respectarea acordului cu instituţiile financiare internaţionale, finalizarea proiectelor aflate în lucru şi care pot fi terminate în următoarele şase luni şi absorbţia fondurilor europene.

UPDATE 4. Actualul ministru al Afacerilor Europene, Leonard Orban, a fost avizat în unanimitate de comisiile parlamentare reunite de afaceri europene pentru a conduce MAE.

UPDATE 3. Ministrul propus pentru portofoliul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Mircea Diaconu, a primit luni avizul favorabil al comisiilor de specialitate din Parlament. Diaconu a fost validat de parlamentari cu 26 de voturi pentru, niciunul împotrivă şi nicio abţinere.

UPDATE 2. Titus Corlățean, propus să ocupe funcția de ministru al Justiției, a fost avizat de Comisiile juridice cu 35 de voturi "pentru", 7 "împotrivă" și 2 abțineri. El a precizat că a folosit ”o formulă nepotrivită” atunci când s-a referit la procurorul din dosarul ”Zambaccian”, ce îl viza pe Adrian Năstase, despre care a spus că ”ar trebui arestat”.

UPDATE 1. Ioan Rus, nominalizat de premierul desemnat Victor Ponta pentru funcţia de ministru de Interne, a primit avizul favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. După audieri, Rus le-a declarat jurnaliștilor că nu are ”în proiect niciun fel de restructurări masive".