"Nu putem dormi liniştiţi în timp ce iranienii continuă să îşi dezvolte programul (nuclear) şi trebuie să găsim un moment propice pentru a acţiona înainte să fie prea târziu", a declarat Ehud Barak într-un discurs rostit la Universitatea din Tel Aviv.

Ministrul israelian a reafirmat că "toate opţiunile rămân pe masă’" – aluzie la un posibil atac lansat de Israel asupra instalaţiilor nucleare iraniene.

El a recunoscut din nou că există diferenţe între poziţiile americană şi israeliană privind controversatul program nuclear subliniind că "Israelul este singurul care răspunde pentru propria sa securitate".

"Nimeni pe Pământ nu contestă faptul că, spre deosebire de alte ţări, Israelul nu-şi poate permite să ignore provocarea iraniană", a insistat ministrul apărării israelian.

Marţi, premierul Benjamin Netanyahu a acuzat aşa-numitul greup G5+1 (China, Franţa, Marea Britanie, Rusia, SUA plus Germania), care negociază cu Iranul în dosarul nuclear iranian, că în recenta rundă de discuţii de la Bagdad a cedat în faţa Teheranului în problema uraniului îmbogăţit.

Uraniul înalt îmbogăţit poate fi folosit la fabricarea armei nucleare, ceea ce provoacă în rândul comunităţii internaţionale îngrijorări legate de programul atomic iranian, despre care Teheranul susţine că urmăreşte scopuri strict paşnice.