'Am cerut Poştei Române să facă un audit serios pentru a se credibiliza. Este foarte important ca toate acuzaţiile referitoare la modul în care compania funcţionează să fie lămurite', a spus Tudorache, scrie Agerpres.

Întrebat ce se întâmplă cu amenda pe care Consiliul Concurenţei a aplicat-o Poştei Române, ministrul interimar al Comunicaţiilor a menţionat că sancţiunea este contestată în instanţă.

'Poşta a avut ocazia să meargă în instanţă şi să conteste amenda de la Consiliul Concurenţei. De aceea, deocamdată trebuie să lăsăm instanţa să-şi spună cuvântul. Dincolo de eforturile pe care Poşta le face în intern, există discuţii între ANCOM (Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii – n.r.), MCSI (Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale – n.r.), MFP (Ministerul Finanţelor Publice – n.r.) pentru o nouă infuzie de capital sau o conversie a datoriilor în acţiuni. Căutăm la acest moment soluţii pentru gestionarea acestor datorii istorice. Listarea la Bursă este o soluţie, dar nu vreau să speculez. Suntem într-o analiză serioasă la acest moment', a subliniat Tudorache. 

Poşta Română a încheiat anul 2015 cu un profit operaţional de 6,8 milioane de lei. Rezultatul final a fost afectat negativ de amenda Consiliului Concurenţei (33 de milioane de lei), pentru fapte presupus a fi săvârşite în perioada 2011 – 2012 şi pe care Poşta Română a contestat-o în instanţă. În bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei pentru anul 2016 este prevăzut un rezultat brut pozitiv de 4 milioane de lei.

Printre obiectivele companiei, pentru perioada 2015 – 2019, se află realizarea de profit anual cel puţin la nivelurile prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli al Poştei Române, modernizarea informatică şi informaţională, dar şi creşterea satisfacţiei clienţilor.