Ministrul Educaţiei a transmis că adeverinţele medicale din primul semestru privind vulnerabilităţile elevilor rămân valabile în continuare. Totuși, este demn de menționat că triajul elevilor va fi făcut în fiecare dimineaţă de către profesori.

„Adeverințele medicale vor fi luate în considerare și în format electronic. Adeverințele medicale cu privire la vulnerabilitățile elevilor care le împiedică prezența la școală, din primul semestru, rămân valabile. Nu trimiteți elevii după altele.

E bine să precizăm că în situația în care prezintă simptome/nu se prezintă la școală – nu se pun absențe sau se pun motivate”, a transmis  Ministrul Educaţiei, conform edupedu.ro

Ministrul Educaţiei, despre triajul elevilor

„Triaj observațional e ceea ce putem cedea fiecare dintre noi, cei care nu avem competențe medicale. Vor face cadrele didactice care au experiență cu copiii şi își pot da seama, fără să aibă experiență medicală, dacă un copil se simte rău. Dacă există un consimțământ semnat al părinților, elevii vor putea fi testați într-o primă fază cu teste antigen rapide în cabinelele medicale.

Se ia legătura cu părintele și i se cere acordul (…) Nu am primit propuneri să se dea acordul fără o motivație. Acordul părintelui trebuie să fie expres și informat. Dacă școala nu poate să asigure un învățător, dacă un învățător nu poate veni la școală, în acel caz elevii trebuie să continue online”, a spus ministrul, potrivit sursei menționate.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a explicat și ce se va întâmpla dacă nu se poate asigura distanţa minimă.

„Nu putem schimba de azi, joi, până luni infrastructura a 17.000 de școli din România.(…) Doi în bancă nu e un sistem doar în România, ci a funcționat în state care nu au închis școlile și nu a generat o creștere a ratei de învățare. (…) Nu are rost să impunem reguli care nu se pot respecta”, a adăugat acesta.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu