Statul are rolul de a crea cadrul, nu ar trebui să fie un jucător. Am transmis mesajul către corporaţii de scurtare a lanţului. O companie românească mică, care făcea siteuri pentru telecomunicaţii, este la a patra mână. Lanţul e prea mare până la producătorul de valoare.

Capitalismul funcţionează doar dacă este bazat pe etică şi bun simţ. Companiile străine văd în România un tărâm al oportunităţilor, dar şi antreprenorii locali ar trebui să profite de acestea. Ţara asta nu e a unora care dezbat la televizor, ci a celor care muncesc să aducă valoare.

Sunt un adept al economiei de piaţă liberă, dar genul de principii care nu fac parte din baza valorilor sunt aplicate în funcţie de realitate. Avem o problemă cu migraţia forţei de muncă în acest domeniu. E nevoie de măsuri de intervenţie pe termen scurt pentru reţinerea lor în ţară.

Ministrul Comunicațiilor, la conferința CAPITAL Tehnologie și Inovație în economia românească: "Companiile vorbesc despre cloud şi dispozitive interconectate, dar oamenii nu ştiu nici să folosească Excelul"

Ministrul Comunicațiilor, la conferința CAPITAL: Legea securitătii cibernetice sper să mergă către Parlament în 2 săptămâni!

Ministrul Comunicațiilor, la conferința CAPITAL: Legea securitătii cibernetice sper să mergă către Parlament în 2 săptămâni!

Marius Bostan: “Lanțul în industria IT este prea lung”

Multumim partenerilor care ne-au ajutat la organizarea evenimentului: Universitatea Romano-Americana, Carrefour, Cris-Tim, ExxonMobil, Transfond, Teamnet, OMV Petrom si Chimcomplex