Deputatul liberal Pavel Popescu i-a adus marți seara, în cadrul unei emisiuni televizate, acuzații extrem de grave Ecaterinei Andronescu, de mai multe ori ministru al Educației, în timpul guvernărilor PSD.

Replicile contradictorii între cei doi au pornit în contextul discuțiilor despre cazul fetiței din Baia de Aramă disputată de două familii, dar și al medicului român, Camelia Smicală, care se confruntă cu mari probleme în Finlanda, unde autoritățile i-au luat de mai bine de trei ani copiii.

”Doamna Andronescu, sunteți ministru de 20 de ani. Am o colegă, care mi-a spus: Eu m-am născut cu Andronescu ministru și o să mor cu ea ministru. Ceea ce este o tragedie!”, i-a strigat liberalul Pavel Popescu, în direct la România Tv, fostului ministru al Educației.

”Eu nu am fost niciodată ministru și nici nu mi-aș dori să fiu un ministru în condițiile în care ați fost dvs. Vreau să vă spun asta. Este o tragedie!”, și-a continuat el tirul acuzațiilor.

Ecaterina Andronescu a încercat să se apere, spunând că, deși a ocupat de trei ori scaunul de ministru, ea nu a strâns în toate cele trei perioade un mandat întreg, cea mai lungă ședere la ministerul Educației fiind de doi ani și jumătate.

”Educația Ecaterinei Andronescu a fost un eșec total!”, nu s-a lăsat deputatul liberal Pavel Popescu.

”Cum vă permiteți să spuneți acest lucruri? Argumentați! Nu faceți afirmații gratuite pentru că este munca mea și nu vă permit să vă bateți joc de ea! Ați înțeles? Am fost director 8 ani de zile în cea mai bună universitate din țară”, a replicat Ecaterina Andronescu.