Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi seară, că cele 28 de centre de recoltare a probelor biologice pentru pacienţi cu simptome de COVID-19 deschise în spitalele bucureştene funcţionează între orele 10.00 şi 20.00.

Testarea poate fi solicitată online sau telefonic

“Centrele de recoltare a probelor biologice de la persoanele cu simptomatologie sugestivă pentru SARS-Cov-2 sunt deschise între orele 10.00 – 20.00. Reamintim că, la solicitarea ministrului Sănătăţii, prof.univ.dr. Alexandru Rafila au fost deschise un număr de 28 centre de recoltare a probelor biologice în mai multe spitale bucureştene pentru reducerea timpului de aşteptare şi asigurarea accesului mai rapid la servicii medicale pentru pacienţii Covid-19”, a transmis, marţi seară, ministerul Sănătății.

Persoanele cu simptomatologie specifică infecţiei SARS-Cov -2 care nu reuşesc să contacteze medicul de familie pot solicita testarea la call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, la numărul 021-9462 sau prin platforma online la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/.

DSPMB va emite solicitanţilor dovada înregistrării prin e-mail/sms. Aceasta va fi prezentată la centrul de recoltare. Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru testul RT-PCR nu se va efectua, a precizat sursa citată.

Mai multe centre înființate în Capitală și Ilfov

Amintim că, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a avut sâmbătă mai multe teleconferinţe cu secretarii de stat responsabili din Ministerul Sănătăţii, cu direcţiile de sănătate publică, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov şi managerii spitalelor din Bucureşti şi Ilfov.

Discuţiile au avut loc în contextul în care raportul Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov (SABIF) a informat despre creşterea rapidă a solicitărilor pentru testarea la domiciliu a pacienţilor care prezintă simptome de infecţie respiratorie, compatibile cu infecţia cu SARS-CoV-2 şi care a dus la întârzieri ce depăşesc 72 de ore, precizează MS.

Ministerul Sănătăţii anunţa că s-a decis înfiinţarea de centre de recoltare pentru pacienţi cu simptome de COVID-19 la mai multe spitale din Capitală, după ce la call-center-ul DSP Bucureşti au fost înregistrate peste 2.000 de solicitări în vederea testării a aproximativ 6.000 de persoane potenţial infectate cu SARS Cov-2, iar timpul de aşteptare a trecut de 72 de ore.