Potrivit declaraţiei de presă, Mittal a inspectat principalele echipamente de producţie şi a discutat cu manageri local şi cu muncitori.  

,,În timpul evaluărilor, Mittal a apreciat dinamica bună a rezultatelor în domeniile securitate şi sănătate în muncă şi calitate dar şi a progreselor obţinute la Furnalul nr. 5, după restartarea şi în urma modernizării complete a acestuia. De asemenea, el a apreciat Programul de Transformare în curs de derulare, cel mai mare de acest tip din România. Domnul Mittal şi-a exprimat încrederea în echipa locală – manageri şi muncitori – şi că aceasta va depăşi actualele dificultăţi generate de situaţia pieţei’, se spune în declaraţia de presă.

Lakshmi Mittal a sosit joi la Galaţi, la bordul unui elicopter, care a aterizat pe platforma siderurgică şi a fost însoţit pe parcursul vizitei de Sanjay Samaddar, CEO Arcelor Mittal – Business Division East, Ionel Borş, country managerul ArcelorMittal România şi de Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

Familia Mittal deţine 44% din ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume. Combinatul de la Galaţi a fost preluat de familia Mittal în 2001.

Lakshmi Mittal, în vârstă de 60 ani, are o avere estimată la 31,1 miliarde dolari şi se află pe locul şase în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume.
Sursa: Agerpres