Trump Organization, împreună cu firma de construcţii braziliană Even Construtora e Incorporadora, investitorul britanic MRP International şi compania Salamanca Group se pregătesc de derularea unui proiect de dezvoltare imobiliară la Rio de Janeiro, oraş care va găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2016.
Proiectul include cinci clădiri turn, cu 38 de etaje şi 32.000 de metri pătraţi fiecare. Acesta va fi primul proiect imobiliar derulat de Trump în Brazilia.

"Brazilia este o piaţă foarte importantă pentru noi", a declarat Donald Trump jr., vicepreşedintele executiv al Trump Organization, care mai spune că aceste clădiri turn vor fi urmate de un lanţ de hoteluri în Brazilia.

Partenerii nu au dezvăluit detaliile proiectului, limitându-se să afirme că lucrările de construcţie vor începe în a doua jumătate a anului 2013. Două clădiri turn urmează să fie construite înainte de Jocurile Olimpice din 2016, termenul de construcţie a celorlalte trei depinzând de situaţia pieţei.
Turnurile vor fi situate la Rio de Janeiro, între plajă şi munţi. Administraţia oraşului promite să investească în infrastructura olimpică aproximativ 10 de miliarde de dolari, dintre care aproximativ jumătate va merge la reconstrucţia zonei portuare Porto Maravilha.
Sursa: Agerpres