Bărbatul se numește Chuck Feeney. Locuiește împreună cu soția sa, Helga, într-un apartament închiriat în San Francisco, fără mașini și alte lucruri scumpe.

Feeney este un antreprenor care a devenit miliardar cu ajutorul companiei pe care a fondat-o, Duty Free Shoppers, în anii ’60, însă el nu și-a dorit niciodată să aibă o viață de lux: zbura întotdeauna la clasa economică, comanda mâncăruri ieftine și a locuit numai în apartamente mici.

Pe data de 23 noiembrie 1984, el a semnat o serie de documente prin care și-a donat toată averea, bani, afaceri și proprietăți. A făcut lucrul acesta în secret, în Bahamas, conform Irish Times, în prezența câtorva avocați.

Atunci când a fost întrebat de ce a ales să procedeze așa, Freeney a răspuns: ”A fost un lucru bun, care trebuia facut.”

În prezent, Freeney are 87 de ani și este un exemplu pentru bogații din lumea întreagă. A primit numeroase scrisori de apreciere, dintre care una era de la miliardarul indian Amit Chandra, care i-a mărturisit că s-a inspirat din povestea lui și că și-a folosit o parte din averea sa pentru a construi școli, spitale și universități.