Despre germanul Dieter Schwarz (79 de ani)  trebuie să cauţi mult pentru a găsi câteva informaţii biografice credibile. Miliardarul este cotat de Bloomberg Billionaires Index cu o avere de 24,4 miliarde de dolari, care îl poziţionează în topul celor mai bogaţi 30 de oameni ai lumii. Dieter Schwarz controlează Schwarz Group (operatorul reţelelor de magazine Kaufland şi Lidl), şi este unul dintre puţinii miliardari care au decis să îşi crească afacerea ca una de familie fără a o lista pe bursă sau a o vinde către un fond de investiţii.   Deşi este unul dintre cei mai bogaţi oameni de planetă, nimeni în afara cercului său de apropiaţi nu ştie nimic despre viaţa sa personală.   

Acelaşi lucru se poate spune şi despre familia Quandt, care deţine BMW. În timp ce BMW este un brand cunoscut la nivel internaţional, cu o mare rezonanţă, familia Quandt este un simbol în ceea ce priveşte o viaţă retrasă, trăită în umbră. Susanne Klatten este fiica industriaşului Herbert Quandt, cel care a transformat BMW în colosul de maşini de lux de astăzi.   Susanne Klatten este al 56-lea cel mai bogat om de pe planet, cu o avere de 21 de miliarde de dolari, însă despre ea se ştiu foarte puţine lucruri. Atunci când ea a început să lucreze la BMW, ca ucenic, a facut-o sub un nume fals, potrivit BBC. Iar bărbatul cu care aceasta s-a căsătorit nu a ştiut identitatea ei reală până când relaţia lor nu a devenit solidă.    

 

Stilul de viaţă al lui Dieter Schwarz, fondator Lidl, şi al Susannei Klatten, fiica celui care a pus pe picioare colosul BMW, demonstrează că super-bogaţii Germaniei sunt, înainte de a fi bogaţi, discreţi.  În SUA şi Marea Britanie, oamenii de afaceri sunt parte din viaţa publică. 

SURSA: Adevarul