Astfel, fostul vicepreşedinte din SUA urmează să fie audiat sub jurământ cu privire la acţiunile lui Donald Trump. Informația a apărut în contextul în care judecătorul James Boasberg i-a ordonat săptămâna trecută lui Mike Pence să depună mărturie cu privire la discuţiile pe care le-a avut cu Donald Trump.

Mike Pence ar putea să fie audiat până la sfârşitul lui aprilie

Totodată, Mike Pence ar putea să fie audiat până la sfârşitul lui aprilie, notează The Washington Post. Trebuie menționat că nu a fost stabilită o dată în acest sens până în momentul de față.

Potrivit sursei menționate, avocații fostului președinte Donald Trump ar putea face recurs.

„Vicepreședintele Mike Pence a depus jurământul de a susține și apăra Constituția, iar afirmația sa potrivit căreia citația fără precedent a consilierului special Biden a fost neconstituțională în temeiul Clauzei privind discursul sau dezbaterea a fost una importantă făcută pentru a păstra separarea puterilor trasată de fondatorii noștri.

După ce a justificat acest principiu al Constituției, vicepreședintele Pence nu va face apel la decizia judecătorului și se va conforma citației, așa cum cere legea”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Pence, Devin O’Malley.

James Boasberg a stabilit că este necesar ca Mike Pence să fie audiat

James Boasberg a stabilit că este necesar ca Mike Pence să fie audiat de către un mare juriu federal într-o anchetă în care Donald Trump este suspectat de infracţiuni.

Anchetatorii examinează rolul pe care fostul şef de stat republican l-a jucat în incidentul din data de 6 ianuarie 2021. Amintim că miliardarul, care a devenit săptămâna aceasta primul fost şef de stat inculpat penal din istoria SUA, candidează la un nou mandat în 2024, iar Mike Pence îi este un posibil rival.

„Pentru mine, motivul pentru a contesta o citație a unui vicepreședinte în calitate de președinte al Senatului a fost un argument constituțional important. Iar acum, pentru prima dată, o instanță federală a recunoscut că aceste protecții se extind la un vicepreședinte”, a declarat Mike Pence la sfârșitul lunii martie.

Cel mai probabil, mărturia viitoare va stârni o reacție puternică din partea lui Donald Trump, care a încercat să îl împiedice pe Pence să se prezinte în fața marelui juriu, invocând privilegiul executiv asupra mărturiei fostului vicepreședinte.