În prezent, preşedintele american se află în turneu în părţile din Asia-Pacific şi a fost chemat să viziteze Peninsula Coreeană, marţi, înainte de a se îndrepta către Vietnam, China şi Filipine.

"Am venit aici pentru a protesta pentru că mi-e teamă de un război", a declarat un protestatar în vârstă de 37 de ani la The Washington Post,  "Şi dacă va începe un război, toți vom muri".

La câteva blocuri distanță de protestul principal, a avut loc o demonstrație pro-trump mai mică.

Coreea de Sud este văzută ca unul dintre aliații cei mai strategici ai Statelor Unite, deoarece retorica dintre Trump și Kim Jong Un din Coreea de Nord a devenit din ce în ce mai ostilă în ultimele luni față de programul de rachete nucleare din Coreea de Nord.

Mii de oameni s-au adunat în fața Ambasadei SUA la Seul, Coreea de Sud, pentru un eveniment de mai multe zile numit "Niciun Trump, Niciun Război".

Participanții au folosit sloganuri amuzante pentru a-și exprima opiniile. "Vreau ca președintele Trump să știe că nu vrem un război", a declarat un activist de 32 de ani.

Un sondaj Pew recent a constatat că părerile sud-coreene față de Trump sunt în general negative, trei sferturi dintre respondenți numind oficialul american "periculos".

"Războiul aduce tragedie", a declarat un protestatar în vârstă de 49 de ani. “ Îl urâm pe Trump. Noi iubim pacea, noi iubim egalitatea.”, au cântat alţii.

În apropiere, un număr mic de sud-coreeni s-au adunat în sprijinul lui Trump. "Nu sunt foarte îngrijorat de faptul că Trump pune în pericol Coreea de Sud", a declarat un protestatar în vârstă de 60 de ani.

Poliția din Coreea de Sud se afla în alertă pentru alte proteste în timpul vizitei lui Trump în țară.