Milioane de internauţi din Europa, utilizatori ai sistemului de operare Windows vor putea alege, de luna viitoare, ce browser de Internet doresc să utilizeze, a anunţat Dave Heiner, oficial Microsoft, pe blogul microsoftontheissues.com.

Anunţul Microsoft vine în urma unui acord încheiat de gigantul Internet şi Comisia Europeană, în luna decembrie a anului trecut.

Timp de mulţi ani, Microsoft a legat vânzarea browser-ului său de Internet (Internet Explorer) de sistemul de operare Windows. Comisia era preocupată de faptul că, având în vedere poziţia dominantă a firmei Microsoft pe piaţa sistemelor de operare, consumatorii sunt privaţi de posibilitatea de a alege.

Conform cifrelor companiilor de cercetare, mai mult de jumătate dintre utilizatorii de Internet din întreaga lume folosesc în prezent browserul Internet Explorer.

De luna viitoare, milioane de utilizatori europeni ai sistemelor de operare Windows vor putea alege ce browsere de Internet doresc să utilizeze prin intermediul unei ferestre. Aceştia vor putea alege unul (sau mai multe) din cele mai populare 12 browsere existente, printre care Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari şi Opera.

Fiecare browser va fi însoţit de informaţii de la producător, pentru a-l ajuta pe client să aleagă liber şi în cunoştinţă de cauză. Actualizarea care va permite accesarea ferestrei de alegere a browser-ului va fi lansată în luna martie şi va fi disponibilă timp de cinci ani. Actulizarea se află, în prezent, în curs de testare în Marea Britanie, Belgia şi Franţa.

SURSA: BBC