Windows 10 vine cu o ofertă futuristă, care schimbă ceea ce știam despre sistemele de operare de până acum. Specialiștii companiei au prezentat noile date ale ultimei versiuni: sistemul holografic, free upgrade, noul sistem de jocuri, precum şi noile cuceriri în materie de telefonie mobilă – smartphone.

Cea mai tare element al ultimei versiuni a Windows este un set de noi produse care vor permite oamenilor să vadă imagini holografice. Hardware-ul se numeşte Microsoft HoloLens și arată precum Google Glass. Există, de asemenea instrumente software în cadrul Windows 10, care le va permite programatorilor să creze aplicații ce utilizează holograme.

Windows 10 va permite un upgrade gratuit pentru oricine are Windows 7 sau o versiune ulterioară, timp de un an. S-a vorbit foarte mult "Windows, ca un serviciu", dar asta nu înseamnă că vom plăti pentru un abonament la Windows, cum se face în cazul Office 365. Înseamnă doar că Microsoft va updata platforma mai des folosită și vom primi actualizările în background.

Toate dispozitivele Windows 10 vor avea o aplicaţie Xbox care ne va permite să ne conectăm la Xbox Live și să jucăm jocuri cu utilizatori Xbox One. Vom avea posibilitatea să punem pauză și să înregistrăm jocurile și să le aducem de la un Xbox One la un dispozitiv Windows 10 în casa noastră.

Când a venit vorba despre telefoanele mobile, aceasta a fost, probabil, cea mai convingătoare parte a prezentării. Va fi o versiune a Windows 10 pentru smartphone-uri, care arată şi se comportă ca şi Windows Phone, aflată pe piaţă de aproape patru ani. Scopul, spune Microsoft, este de a crea experiențe care acoperă diferite platforme. Astfel, de exemplu, vom putea să facem o treabă pe PC, mai degrabă decât să o transferăm pe telefon. Dar Windows Phone a şi-a câştigat cu greu cota de piaţă şi nimic din ceea ce a prezentat Microsoft astăzi nu se va schimba această situaţie.

Microsoft a vorbit, de asemenea, despre o mulțime de aplicații Universal, care reprezintă un nou mod de a construi aplicații ce pot fi mai ușor portate de la PC-uri la dispozitive mobile și Xbox.