Compania germana si cea americana vor produce impreuna sisteme “in-car entertainment” (informatii, comunicare, entertainment) si sisteme de navigatie, informeaza Associated Press. Primele produse Siemens cu software Microsoft ar urma sa inceapa sa fie produse in 2009.  

Piata produselor de acest tip ar putea atinge o valoare de 54 de miliarde de dolari in 2012, de la valoarea actuala de 38 de miliarde de dolari, arata un raport al companiei de cercetare iSuppli. 

Produsele Siemens cu software Microsoft vor permite conectarea unor dispozitive precum telefoanele mobile si playerele muzicale. Oferta tot mai mare de media playere si de continut pentru acestea pe internet a facut producatorii de autovehicule si furnizorii lor sa-si regandeasca oferta de produse, care era concentrata pana de curand doar pe sisteme audio. 

Divizia de solutii pentru autovehicule a Siemens, VDO, va fabrica produsele cu platforma Microsoft Auto. Aceasta a fost cumparata recent de producatorul de componente auto Continental.

 

Sursa: AP