Gigantul software Microsoft a anuntat un profit trimestrial si previziuni financiare sub asteptarile analistilor, pe fondul conditiilor dificile de pe piata care au dus la deprecierea actiunilor sale cu 6%.

Reprezentantii companiei care a incercat in mai multe randuri sa preia gigantul de Internet Yahoo au declarat ca estimeaza conditii dificile pe piata pentru intreg anul 2008 si vede o ameliorare a acestora la inceputul anului 2009.

“As descrie aceasta perioada drept una foarte dura si este de inteles ca foarte multe companii au de suferit. Pe noi insa aceasta situatie nu ne-a afectat semnificativ” a declarat Chris Liddell, CFO al Microsoft.

Pentru al patrulea trimestru fiscal care s-a incheiat in luna iunie, Microsoft a realizat un profit net de 4,3 miliarde dolari, sau 46 centi/actiune, in crestere fata de valoarea de 3,04 miliarde dolari, din aceeasi perioada a anului in curs. Veniturile au avansat cu 18%, pana la 15,84 miliarde de dolari. Analistii estimau un castig de 47 de centi pe actiune.

Tinad cont de situatia economica dificia, compania a anuntat pentru timestrul in curs un castig estimat de 47-48 centi pe actiune, si venituri intre 14,7 si 14,9 miliarde dolari. Previziunile de pe Wall-Street erau insa situate la 50 de centi pe actiune si respectiv 15,06 miliarde dolari.

Andy Miedler, analist al Edward Jones, a declarat ca Microsoft nu poate fi imun la situatia economica tensionata si este normal pentru companie sa isi revizuiasca in scadere previzunile.

Sursa: Reuters