Compania canadiana Research in Motion, producatorul terminalelor mobile BlackBerry, ar putea fi preluata de catre gigantul software Microsoft, in conditiile in care valoareea de piata a companiei va continua sa scada pe fondul crizei financiare ce se face resimtita la nivel global.

In ultimele patru luni actiunile RIM au inregistrat o scadere abrupta, de la 148 de dolari la 60 de dolari.

Conform declaratiilor analistului Peter Misek, Microsoft a inaintat deja o oferta in valoare de 50 de dolari/actiune. Acesta a mai spus ca RIM ar putea sa nu se impotriveasca preluarii, in cazul in care Microsoft va lansa oferta in mod prietenos, non agresiv.

O eventuala intelegere intre cele doua companii ar aduce schimbari majore pe piata terminalelor inteligente si va spulbera visul Google de a devni numarul unu pe aceasta piata. Fuziunea celor doua mari companii ar duce la combinarea celor 20 milioane de utilizatori Blackberry cu cei 18 milioane de utilizatori Windows Mobile. In acest fel Microsoft va deveni un jucator puternic pe piata de smartphone-uri.

Avand in vedere ca nu toti utilizatorii sunt incantati de sistemul de operare Windows Mobile, Microsoft ar putea lansa un sistem de operare dual, Windows Mobile-Blackberry.

Sursa: iTnews