Oficialul francez a cerut autorităţilor europene de reglementare să analizeze cu atenţie tranzacţia, care ar da naştere celui mare operator bursier european, capabil să concureze cu rivalii din SUA şi Asia. Este a treia oară când operatorul bursier german încearcă să preia LSE. Precedentele încercări au eşuat în 2000 şi 2005, transmite Agerpres. 

"Ne preocupăm de reducerea riscurilor. Dacă va exista prea multă concentrare, riscurile vor spori", a afirmat Michel Sapin. 

Vorbind alături de Michel Sapin, preşedintele Băncii Centrale a Franţei, Francois Villeroy de Galhau a avertizat împotriva creării unei mare case de clearing. 

"Tranzacţia ar crea un operator care ar fi prea mare pentru a fi lăsat să falimenteze (too big to fail)", a declarat Villeroy de Galhau. 

Propusa fuziune va crea un grup similar cu operatorul bursier american Intercontinental Exchange (ICE), care are o prezenţă masivă pe piaţa de instrumente financiare derivate, şi ar lăsa în urmă rivalele mai mici din Europa, cum ar fi Euronext Paris, mai scrie Agerpres. 

În luna martie a acestui an, London Stock Exchange şi Deutsche Boerse au ajuns la un acord de fuziune, o tranzacţie evaluată la 30 miliarde de dolari. O eventuală preluare a London Stock Exchange de către Deutsche Boerse va da naştere celui mare operator bursier european, viitorul grup fiind capabil să rivalizeze cu principalii actori americani din sector. 

Cu toate acestea, există îndoieli cu privire la obţinerea aprobărilor necesare pentru această fuziune din partea autorităţilor europene de reglementare, precum şi cu privire la atractivitatea unei astfel de combinaţii, în eventualitatea în care populaţia Marii Britanii va vota în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană la referendumul din 23 iunie.