Business Services livrează, în prezent, tehnologie, servicii de date şi suport corporate entităţilor din grupul LSEG. Noul sediul al London Stock Exchange Group va fi în zona central-vestică a Bucureştiului, lângă Universitatea Politehnică, potrivit anunţului companiei. Cel mai probabil, spaţiile au fost închiriate în cadrul proiectului Campus 6, dezvoltat acum de Skanska în zona menţionată.

Iniţial, LSEG va angaja 200 de persoane care să vină în completarea operaţiunilor Business Services din Colombo, Sri Lanka, unde sunt angajaţi 480 de oameni.

„România oferă LSEG o forţă de muncă înalt calificată, un sistem de educaţie puternic şi infrastructură bună. Am fost încântaţi de primirea călduroasă a Guvernului României, a agenţiei Invest Romania şi a comunităţii locale de afaceri. Aşteptăm să devenim un angajator în România şi să contribuim la dezvoltarea viitoare a aptitudinilor de pieţe de capital din ţară“, a declarat Murli Subrahmanyam, şeful diviziei Business Services a LSEG.

La rândul său, Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat a declarat că este încântat că London Stock Exchange Group a ales România pentru unul dintre amplasamentele sale strategice, creând peste 200 de locuri de muncă în Bucureşti. „Angajamentul pe termen lung faţă de ţara noastră consolidează dezvoltarea capacităţilor pieţelor de capital ale României“, a conchis Ştefan-Radu Oprea.

Grupul londonez operează o gamă largă de pieţe internaţionale de acţiuni, obligaţiuni şi instrumente derivate, inclusiv Bursa de la Londra, Borsa Italiana, MTS, cea mai importantă piaţa de venituri fixe din Europa, şi platforma paneuropeană de acţiuni Turquoise. Prin aceste platforme, London Stock Exchange Group oferă afacerilor internaţionale şi investitorilor acces la pieţele de capital din Europa.

Cu sediul central în Londra, London Stock Exchange Group desfăşoară activităţi semnificative în Italia, Franţa, America de Nord şi Sri Lanka. Grupul are circa 4.700 de angajaţi.