Papa Francisc lansează un apel pentru creștini în care cere sprijin pentru situația refugiaților deţinuţi în Libia. Acesta a cerut în prima zi de Paște evacuarea prin culoare umanitare a acestor persoane care se află într-o situație delicată.

„Vă invit să vă alăturaţi rugăciunii mele pentru refugiaţii care se află în centrele de detenţie din Libia şi a căror situaţie deja foarte gravă a devenit încă şi mai periculoasă din cauza conflictului în curs”, a spus Suveranul Pontif credincioşilor adunaţi în Piaţa Sf. Petru la finalul rugăciunii duminicale.

„Lansez un apel pentru ca în special femeile, copiii şi persoanele bolnave să poată fi evacuate cât mai repede posibil prin culoare umanitare”, a adăugat papa.

Situaţia miilor de migranţi aflaţi în Libia este îngrijorătoare. Este vorba despre victimele colaterale ale luptei dintre forţele loiale Guvernului de Uniune Naţională (GNA) şi cele ale mareşalului Haftar. În jur de 140 de refugiaţi provenind din Libia este aşteptat luni la Roma. În Libia, numărul migranților depășește câteva sute de mii.

Un grup de circa 140 de refugiaţi provenind din Libia este aşteptat luni la Roma.

„Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a înregistrat 5.933 reţinuţi în „centre de detenţie” oficiale. Alţii sunt deţinuţi de grupuri înarmate în instalaţii care scapă oricărui control”, notează Reuters, citat de Agerpres.