Mesaj de forţă din partea a două super-puteri mondiale: Rusia şi China!

Rusia şi China, mesaj cu subînţeles pentru americani! Ce arme dezvoltă în comun?

Detalii de ultimă oră din chiar din partea preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. În conferinţa sa de presă la final de an, joi, el a dezvăluit că Rusia şi China cooperează în domeniul securităţii dezvoltând în comun arme de înaltă tehnologie.

„Cooperăm (cu China – n.red.) în materie de securitate. Armata chineză este echipată în mod semnificativ cu cele mai avansate sisteme de armament.

Dezvoltăm chiar şi anumite arme de înaltă tehnologie împreună”, a precizat, joi, Vladimir Putin, potrivit agenţiei TASS.

Un parteneriat fără precedent în istorie

Cele două state vecine creează “un parteneriat absolut cuprinzător de natură strategică, fără precedent în istorie până acum, cel puţin între Rusia şi China”, a mai transmis Putin în conferinţa sa de presă.

Preşedintele rus este de părere că această relaţie strategică dintre Rusia şi China “este un factor serios de stabilizare pe arena internaţională”.

Cooperarea dintre cele două super-puteri se dezvoltă atât la nivelul forţelor armate, precum şi în domeniul spaţial şi al aviaţiei, a mai explicat Vladimir Putin.

“Acest lucru include exerciţii comune, participarea la jocuri militare internaţionale comune şi patrule comune pe mare şi în aer”, a adăugat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin: China este liderul de necontestat al economiei mondiale şi asiatice

Vladimir Putin a lăudat China pentru rolul pe care-l joacă pe scena mondială.

“Asia se dezvoltă într-un ritm rapid şi eficient. China este liderul de necontestat al economiei mondiale şi asiatice.

Este firesc să dezvoltăm relaţii cu China în acest domeniu. China este numărul unu printre partenerii noştri comerciali şi economici”, a mai declarat, joi, Vladimir Putin.

Pe de altă parte, cele două ţări cooperează şi pentru a atinge neutralitatea în materie de carbon până în 2060.

“Până atunci, furnizăm Chinei tot felul de resurse energetice. Şi mai departe suntem pregătiţi, pentru că 2060 nu este sfârşitul vieţii noastre, al statului nostru, iar neutralitatea carbonului poate fi obţinută în diferite moduri, inclusiv prin posibila utilizare a hidrocarburilor, dar numai prin absorbţia corespunzătoare a acestora”, a explicat Putin.