„Cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni transmit salutul meu călduros tuturor românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării. Este o zi specială pentru fiecare român, oriunde s-ar afla. Românii de pretutindeni, fie ei aparţinând comunităţilor tradiţionale sau fie cei plecaţi de curând, ori de zeci de ani, fie că trăiesc în directa vecinătate a României sau la mii de kilometri de ţară sunt parte integrantă a poporului român”, a spus şeful diplomaţiei române.

Meleşcanu apreciază că „este esenţial să menţinem vie şi puternică legătura cu toţi românii oriunde s-ar afla ei”.

„Să nu uităm că fiecare dintre noi, atunci când ne aflăm peste hotare, suntem un ambasador al României, un vector de promovare a imaginii României în lume şi suntem mândri de fiecare român care ne face cinste în lume. Ziua Românilor de Pretutindeni reprezintă cel mai potrivit prilej să ne amintim, să preţuim împreună valorile noastre comune – limba română, tradiţiile, simbolurile noastre naţionale”, a mai apreciat ministrul.

Acesta a mai spus că „Ministerul Afacerilor Externe va continua să contribuie la promovarea cu prioritate a valorilor identitare româneşti în afara graniţelor şi să facă demersuri susţinute pentru a veni în sprijinul românilor de pretutindeni”.

Agerpres