Toți românii trebuie să aibă în casă aceste pastile! Sunt extrem de utile în timpul pandemiei

Șeful Departamentului de Farmacologie Generală și Clinică, profesorul rus Sergey Zyryanov, a explicat recent ce medicamente trebuie să avem neapărat acasă în timpul pandemiei provocată de coronavirus.

În primul rând, trebuie să fiți siguri că aveți în casă medicamente care scad temperatura deoarece acesta este unul dintre primele simptome ale infectării cu Sars-Cov-2.  Sergey Zyryanov ne sfătuiește să alegem paracetamolul și picături pentru nas.

Totuși, trebuie să aveți mare grijă atunci când mergeți la farmacie ca să cumpărați antibiotic. Nu trebuie să le cumpărați fără îndrumarea medicului de familie. În plus, trebuie să aveți grijă și la medicamentele antivirale. Ele nu trebuie luate niciodată singure deoarece „au multe efecte secundare”, de aceea utilizarea lor se face doar sub supravegherea medicilor.

Totodată, Sergey Ziryanov ne sfătuiește să nu anbuzăm nici de vitamina D deoarece poate duce la leziuni vasculare, insuficiență renală și alte probleme de sănătate.

Nu faceți exces de paracetamol! Iată ce efecte adverse are

Vă atragem atenția că nu trebuie să abuzați nici de paracetamol. Deși oricine ia o pilulă de paracetamol atunci când are dureri de spate, de picioare, de cap sau dureri dentare, puține persoane știu că acest medicament poate provoca unele efecte nedorite, ce pot fi observate cu ușurință atunci când mergem la toaletă.

Un prim semnal de alarmă apare atunci când scaunul tău este sângeros sau de culoare neagră. De altfel, urina poate deveni sângerie sau tulbure.

Un alt semn al consumului exagerat de paracetamol este o scădere bruscă a cantității de urină. În plus, putem avea și urină închisă la culoare sau scaune de culoarea argilei.

Dacă vă confruntați cu aceste probleme, vă sfătuim să mergeți imediat la medicul de familie!

Atenție! Vă informăm că paracetamolul poate avea și alte efecte nadorite asupra organismului nostru, precum:

  • colorație galbenă piele, sclere (arată afectarea hepatică, cu icter);
  • pete roșii sau vineții pe piele (afectare vasculară);
  • afte sau ulcere la nivelul gurii;
  • mâncărime (prurit);
  • greață, vărsături;
  • diaree, balonare;
  • spasme musculare;
  • insomnie;
  • alergii până la hipersensibilizări de tip anafilaxie;

Dacă vreți să vedeți lista completă a reacțiilor adverse create de consumul excesiv de paracetamol, atunci consultați prospectul medical. Din fericire, paracetamolul provoacă rar efecte nedorite.