Anul trecut, McDonald's opera 73 de restaurante în Rusia, peste estimările companiei americane. Din restaurantele nou deschise, 65 sunt deţine de McDonald's, a declarat Khamzat Khasbulatov, în cadrul unei conferinţe de presă.

Obiectivul pentru 2017 nu înseamnă că firma încetineşte ritmul expansiunii, a dat asigurări şeful diviziei McDonald's din Rusia. Acesta a adăugat: "Situaţia nu s-a îmbunătăţit, nici nu s-a înrăutăţit. 50 nu este un număr mic, doar vom acorda mai multă libertate partenerilor noştri".

În prezent, McDonalds are trei francize în Rusia, care operează 92 de restaurante din totalul de 609.

Khasbulatov a anunţat că firma vrea ca, până la sfârşitul lui 2018, cota furnizorilor locali ai McDonalds să ajungă la aproape 100%, de la 85% în prezent.

La fel ca şi alţi operatori de restaurante fast-food, McDonald's a decis să adopte sistemul de franciză şi a propus cumpărătorilor un acord de franciză pe o durată de 20 de ani, cu posibilitatea unei prelungiri pentru încă 10 ani.

În România, McDonald's este lider al pieţei restaurantelor, cu 68 de localuri în 21 de oraşe. Până în prezent, McDonald's a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 4.000 de angajaţi şi primeşte zilnic peste 190.000 de clienţi. Agerpres