„Am achiziționat viziere, echipamente de protecție cu mănuși cu lungimea de peste 30 de cm. S-a creat o procedură la nivelul serviciului de ambulanță. În plus se folosește o metodă foarte eficiență de dezinfecția prin nebulizare, toate ambulanțele indiferent la cazurile s-au intervenit sunt dezinfectate o dată la 12 ore, iar dacă se pune problema unui caz de coronavirus se dezinfectează imediat, după ce se scapă e echipamentul de protecție folosit în gestionarea bolnavului.

Pentru orice caz identificat e anunțat medicul. Sunt foarte multe persoane car esună să ceară informații. De azi s-a introdus un Tel Verde, probabil că vor suna persoane începând de azi la acest telefon. Toate persoanele care sună și spun că vin dintr-o zonă de risc, li se iau toate datele și izolarea voluntară se face la domiciliu. Vorbim de acele persoane care provin din zone de risc”, a explicat dr. Alis Grasu, la Comandamentul organizat de Primăria București.

Potrivit Mediafax, Alis Grasu a mai spus că vor fi luate toate măsurile pentru a proteja personalul medical al Serviciului de Ambulanță. „Nu avem probleme în acest moment în ceea ce privește reticențe la astfel de cazuri. Toată lumea a înțeles și se comportă firesc. Stocurile de protecție și dezinfectați sperăm să ne ajungă până vor fi făcute achizițiile de Ministerul Sănătății”, a adăugat Grasu, în acest context.